Novi panoramski Peugeot I-COCKPIT™

  • Novo panoramsko voznikovo mesto Peugeot i-COCKPIT™ ponazarja preobrazbo znamke Peugeot. Znamka se je z inovativnimi in odločnimi koraki v smeri popolne elektrifikacije odločila zamenjati svoj najbolje prodajani model 3008 s povsem novim električnim SUV-jem v izvedbi fastback.

S panoramskim voznikovim mestom i-COCKPIT™ bo najprej opremljen novi Peugeot 3008, ki bo s tem na povsem novo raven povzdignil kreativnost oblikovanja, užitke v vožnji in električne zmogljivosti.

Novi Peugeot 3008 bo prvič predstavljen septembra. Že danes pa nam znamka Peugeot razkriva vse novosti spektakularnega panoramskega voznikovega mesta i-COCKPIT™, ki priča o preobrazbi novega modela 3008.

Naslednja različica vozila 3008 bo razkrila povsem nove perspektive znamke Peugeot.

NOVI PANORAMSKI PEUGEOT I-COCKPIT™: SPEKTAKULARNA NOVA GENERACIJA ZA PRIHODNJEGA PEUGEOTA 3008

Nova generacija voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit® prihodnjega Peugeota 3008 bo za seboj pustila velik pečat zaradi izjemno velikega 21-palčnega ukrivljenega panoramskega zaslona visoke ločljivosti, ki lebdi nad armaturno ploščo, novega volana manjših dimenzij in stikal i-Toggles. V desetletju uspehov in razvoja voznikovo mesto Peugeot i-Cockpit® še nikoli ni doživelo tako obsežne preobrazbe in je prešlo na višjo raven!

PRIVLAČNOST: vznemirljiv in prefinjen učinek v vozilu z 21-palčnim panoramskim zaslonom visoke ločljivosti, ki lebdi nad armaturno ploščo.

ODLIČNOST: kombinacija inovativnih materialov in kakovostne obdelave ter nove povezljive storitve.

EMOCIJE: Peugeot i-Cockpit® za užitke v instinktivni vožnji ob popolni varnosti in prostorna oblikovna zasnova za dobro počutje v vozilu.

Ekipe znamke Peugeot si prizadevajo na novo razviti temeljne elemente, s katerimi bo novo panoramsko voznikovo mesto i-Cockpit™ postalo edinstveno na trgu, da bi voznikom in potnikom ponudili še več užitkov, varnosti, udobja in dobrega počutja!

Različne generacije voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit®, ki ga izdelujemo že več kot 10 let in je bil prodan v skoraj 10 milijonih primerkov, so vključevale najsodobnejše tehnologije: digitalno instrumentno ploščo, brezžično povezljivost, glasovne ukaze, 3D-učinke, po meri nastavljiva stikala i-Toogles itd. Zdaj bo znamka Peugeot naredila še korak dlje s povsem prenovljenim voznikovim mestom, ki bo preobrazilo vozniške izkušnje. To je novi panoramski Peugeot i-Cockpit™.

  • Ukrivljeni 21-palčni panoramski zaslon visoke ločljivosti v vlogi instrumentne plošče v višini oči in sredinskega zaslona na dotik

Ekipe znamke Peugeot so se odločile združiti dva od treh temeljnih elementov voznikovega mesta i-Cockpit®, in sicer instrumentno ploščo v višini oči in veliki sredinski zaslon na dotik. Odslej sta torej vgrajena v ukrivljeni panoramski zaslon, sestavljen iz ene same 21-palčne plošče visoke ločljivosti, ki sega od levega konca armaturne plošče do sredinske konzole. Panoramski zaslon je na zadnjem delu pritrjen na nosilec, ki ga iz potniškega prostora ne opazimo, zato je res videti, kot da lebdi nad armaturno ploščo. Učinek »lebdenja« dodatno poudarja posebna ambientalna osvetlitev na LED-diode pod zaslonom.

Za zagotovitev optimalne ergonomije je 21-palčni panoramski zaslon rahlo ukrivljen proti vozniku, hkrati pa lahko do njega dostopa tudi prednji sopotnik. Izjemno velik in visoko kakovosten digitalni zaslon združuje dve ključni funkciji voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit®:

Na levi strani panoramskega zaslona oziroma nad kompaktnim volanom se nahaja instrumentna plošča, na kateri se prikazujejo vse informacije o vožnji (hitrost, merilnik moči, sistemi za pomoč pri vožnji, pretoki energije itd.).

– Na desni strani panoramskega zaslona, se pravi na sredini armaturne plošče pa je predel na dotik, ki je dostopen tako vozniku kot njegovemu sopotniku. Na tem zaslonu lahko upravljate sistem za ogrevanje/klimatizacijo, navigacijo, medije/povezljivost itd.

  • Prenovljena arhitekturna zgradba in ergonomija

Novi panoramski Peugeot i-Cockpit® se ponaša s povsem novo arhitekturno zgradbo, saj je panoramski zaslon nameščen visoko na armaturni plošči s pomočjo pritrdilnega sistema, ki ga iz potniškega prostora ne opazimo. Tovrstna razporeditev omogoča optimalen dostop do zaslona na dotik in pregled nad informacijami, ki se prikazujejo na 21-palčnem panoramskem zaslonu.

Na osrednjem delu armaturne plošče so nameščene po meri nastavljive tipke na dotik i-Toggles, ki si jih lahko uporabnik individualno nastavi za hiter dostop do desetih najljubših funkcij, bodisi za klicanje priljubljenega stika, aktiviranje navigacije do pogosto obiskovane destinacije, vklop priljubljene postaje avtoradia, nastavitev idealne temperature klimatske naprave itd.

Sredinska konzola je odprta in izčiščena, tako da ponuja še več prostora za shranjevanje in brezžično polnjenje pametnega telefona. To je bilo omogočeno zaradi premika izbirnika samodejnega menjalnika na armaturno ploščo. Izbirnik se odslej namreč nahaja na desni strani volana, tik ob gumbu Stop/Start vozila. Optimalna ergonomska oblika omogoča enostaven dostop do izbirnika menjalnika in zaustavitev ali zagon motorja z eno samo intuitivno kretnjo.

  • Novi kompaktni volan s stikali na dotik

Kompaktni volan je že od nekdaj temeljni element voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit®, zdaj pa je bil temeljito prenovljen, da zagotavlja še boljši občutek in udobje pri vožnji. Seveda je ohranil svoje kompaktne mere, vendar je pridobil bolj sodobno obliko: oblikovno prenovljeni osrednji del je odslej še manjši in »izoliran« od volanskih krakov, da poustvari učinek lebdenja, podobno kot panoramski zaslon na armaturni plošči.

Upravljalna stikala na novem kompaktnem volanu je odslej možno upravljati »z dotikom« za še bolj optimalno ergonomsko rabo: samodejno zaznajo voznikove prste in se v izogib neustreznim manevrom aktivirajo šele po pritisku.


Skupaj z novim panoramskim voznikovim mestom Peugeot i-Cockpit® sta na voljo tudi dve novi obvolanski ročici tanke in elegantne oblike, ki se nahajata za kompaktnim volanom.

  • Tehnološki in visokokakovostni potniški prostor

21-palčni lebdeči panoramski zaslon ni edini element, ki prispeva k spektakularnemu videzu novega panoramskega voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit™.

Za izjemno privlačen in tehnološko napreden videz poskrbi tudi ambientalna osvetlitev, ki se razteza po celotni širini armaturne plošče in vratnih plošč.

Svetloba odseva v elegantni dekorativni površini iz pravega aluminija, izbirati pa je možno med osmimi različnimi barvami osvetlitve.

Dekorativni dodatki iz tkanine se čudovito prepletajo z dekorativnimi površinami iz aluminija in skupaj ustvarjajo edinstveno, visokokakovostno kombinacijo materialov.

Deli novico s prijatelji