Predstavitev novega modela Ford Tourneo Custom

  • Popolnoma novi Ford Tourneo Custom dviguje raven v segmentu večnamenskih vozil, saj združuje novo platformo, zasnovano za največjo vsestranskost in udobje, ter zmogljive in dovršene pogonske sklope, vključno z novo možnostjo priključnega hibrida (PHEV) in izbiro štirikolesnega pogona.

Tourneo Custom je zasnovan tako, da izboljša izkušnjo večnamenskega vozila za osebno uporabo in poslovne stranke ter ponuja prostorno namestitev za do devet potnikov. Novi model prinaša celoten nabor vrhunskih funkcij, vključno z izjemno prilagodljivimi zadnjimi sedeži, nameščenimi na vodilih, prostoročnim upravljanjem električno pomičnih stranskih vrat, zvočnim sistemom B&O, panoramskim steklenim strešnim oknom in inovativnim volanom s pokrovom, ki ga je z nagibanjem možno spremeniti v mizico ali delovno površino.

Raven udobja dodatno povečujeta vrhunska prefinjenost in dinamika vozila, ki ju zagotavlja zasnova vozila nove generacije. Optimizirana arhitektura podvozja z neodvisnim zadnjim vzmetenjem ponuja novo raven udobne vožnje udobja in stabilnosti, vse to pa dopolnjuje možnost izbire novega osemstopenjskega samodejnega menjalnika z uglajenim prestavljanjem.

“Ne glede na to, ali gre za izlet aktivne družine ob koncu tedna ali za prevoz vodstva podjetja na letališče v slogu, udobju in prefinjenosti, je Tourneo Custom zaradi napredne povezljivosti, vrhunskega oblikovanja in novih luksuznih funkcij prepričljiva izbira,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi.

Novi Tourneo Custom prinaša najobsežnejšo ponudbo različic in je na voljo z najnovejšo generacijo dizelskih motorjev Ford EcoBlue z močjo 100 kW (136 KM), 110 kW (150 KM) in 125 kW ( 170 KM),1 kot povsem nova različica PHEV2 ali kot E-Tourneo Custom3 z električnim pogonskim sklopom s 64 kWh uporabne kapacitete baterije in 160-kW motorjem, ki omogoča do 325 km dosega. Danes predstavljamo modele z dizelskim motorjem, nivo opreme Trend in Titanium.

Naročila za povsem novi Tourneo Custom PHEV bodo aprila 2024. Jeseni se bogati ponudbi priključuje tudi E-Tourneo Custom.

Vsak povsem novi Tourneo Custom je v celoti integriran s platformo programske opreme in povezanih storitev Ford Pro, vključno z orodji za upravljanje programske opreme Ford Pro,4 aplikacijo FordPass Pro5 in sistemom za povečanje časa, ko so vozila na voljo FORDLiive connected uptime (na voljo na izbranih trgih).

Deli novico s prijatelji