Razkrivamo cene v Sloveniji za novi 100-odstotno električni ë-C3

  • Citroën v Sloveniji je danes uradno predstavil cene za svoj najnovejši model 100-odstotno električni ë-C3. Novi ë-C3 predstavlja ključen korak v strategiji znamke, da električno mobilnost približa vsem ljudem. ë-C3 z dosegom 320 km bo na voljo po ceni, ki se začne pri 24.800 evrih. Ceniki za novi model ë-C3 so na voljo v priponki.

Novi ë-C3 se ponaša z drzno obliko, ki je osvežena, dodelana in zasnovana posebej za Evropo in se na njenem območju tudi proizvaja. Z izjemnim udobjem, napredno opremo in učinkovitim električnim pogonom ta model ne prinaša le izjemnega razmerja med kakovostjo in ceno temveč tudi obljubo o enostavni električni izkušnji za vsakogar.

Leon Malovrh, vodja prodaje C Automobil Import, ob tem poudarja: »Ponosni smo, da lahko ponudimo inovativen in dostopen električni avtomobil, ki odraža našo dolgoletno zavezo k izboljšanju vsakdanjega življenja voznikov. Model C3 je od svoje uvedbe leta 2002 postal ikona znamke Citroën. Od takrat je bilo prodanih več kot 5,6 milijona vozil po vsem svetu.V Sloveniji pa smo od leta 2016, z zadnjo generacijo, prodali preko 6.000 vozil in imamo v segmentu B v letošnjem letu kar 17,93 % tržni delež. Novi električni ë-C3 pa vsekakor odraža prizadevanja znamke Citroën k zagotavljanju dostopnih vozil in utira pot za bolj trajnostno prihodnost na slovenskih in evropskih cestah.«

Kot je značilno za znamko Citroën tudi novi ë-C3 prinaša občutek »lebdenja na leteči preprogi« saj je pri tem modelu prvič združeno vzmetenje Citroën Advanced Comfort® in novi sedeži Citroën Advanced Comfort®. Ta model izstopa z višjim in bolj oglatim dizajnom, ohranja kompaktne dimenzije hkrati pa ima večjo oddaljenost od tal, kar zagotavlja lažji vstop v vozilo. S 83 kW/113 KM električnim motorjem ë-C3 ponuja optimalno moč za vsakodnevne poti in daljša potovanja, medtem ko njegova 44 kWh baterija omogoča doseg do 320 km po ciklu WLTP. Nudi hitro polnjenje od 20 do 80 odstotkov v samo 26 minutah na 100 kW polnilnicah.

Novi ë-C3 navdušuje tudi s celovito ponudbo opreme kot je dodatek C-Zen Lounge in prenovljena armaturna plošča, ki vozniku omogoča boljšo preglednost. Nov vgrajeni nosilec za pametni telefon vozniku omogoča samodejni zagon nove namenske aplikacije z uporabo brezžične tehnologije NFC za informacijsko razvedrilni sistem. Kupcem pa je na voljo preprosto izbira dveh dobro opremljenih izvedenk »You« in »Max«. S tem modelom pa Citroën predstavlja tudi svoj novi prepoznavni podpis z velikim ovalnim logotipom, ki predstavlja novo interpretacijo Citroënove dvojne puščice.

Deli novico s prijatelji