Extreme Challenge 2024

  • Društvo ljubiteljev terenskih vozil Off Road Extreme Team iz Renč je v soboto, 8.6., in nedeljo, 9.6., že dvaindvajestič gostilo tekmovanje za Državno Prvenstvo Slovenije in Prvenstvo Istrske Riviere s terenskimi vozili, ki se je odvijalo v glinokopu Goriških opekarn na Vogrskem. Tekmovanja se je udeležilo 58 vozil iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Svoje znanje so v kategoriji spretnostne preizkušnje pokazali specialisti za hitro vožnjo po terenu, ki so se s svojimi terenci tokrat skušali čim hitreje prebiti skozi razgiban poligon. Mojstri neprehodnih terenov, globokih jarkov, blata in močvirja, so v disciplini Hard oz. Extreme dva dni vrteli volane in se ob pomoči nepogrešljivih sovoznikov in vitla, prebijali skozi poligon, s posebej prirejenimi dirkalnimi vozili.

V spretnostni preizkušnji najštevilčnejše kategorije z bencinskimi motorji do 2000ccm sta prvo in drugo mesto zasedla oče in sin, Vedran in Alex Šćulac, iz hrvaškega kluba AMK No Limits Istra. Tretje mesto v kategoriji je osvojil član domačega kluba Jernej Frank. V kategoriji vozil z bencinskimi motorji nad 2000ccm je zmago slavil Tevž Kumer, drugo mesto je osvojil Dino Sarjaš iz kluba ARO Trnje in tretje mesto si je privozil Luka Radovčič iz kluba Istra Four Motion. V kateorgriji z dizelskimi motorji si je zmago priboril Goran Blašković iz kluba AMK No Limits Istra pred Markom Koraco iz kluba Motovun Offroad in Deanom Tominičem iz kluba ORC Čumpitos.

V zahtevni kategoriji Hard oz. Extreme, si je zmago priborila posadka Erik Kristančič – Anej Blažič, iz domačega kluba Off Road Extreme Team. Srebro je osvojila prav tako domača posadka Vasja Miklavčič – Nejc Zorn, pred bronasto italijansko dvojico Steven Giusti – Mirko Alba.

Deli novico s prijatelji