Renault Austral Slovenski avto leta 2024

  • Tehnološko napreden SUV Renault Austral je prepričljivo premagal preostale štiri finaliste in prejel laskavi naslov Slovenski avto leta 2024!

V soboto, 13.1.2024, je potekal izbor za Slovenski avto leta 2024, kjer so novinarji in uredniki številnih slovenskih medijev izbirali »slovenske avtomobilske oskarje«. 

Izbor za Slovenski avto leta poteka že vse od leta 1993. Tokrat z malce spremenjenimi pravili, ki so bila po več kot tridesetih letih izbora posodobljena in nadgrajena. Poleg razširitve nabora sodelujočih medijev, se je spremenil tudi postopek. Do sedaj so bili bralci, gledalci in poslušalci tisti, ki so izbirali finaliste, v letošnjem letu pa je finaliste izbrala strokovna žirija, nato pa so se tem točkam prišteli tudi glasovi publike. Že pred samim sobotnim izborom je bilo jasno, da je Austral zmagovalec ljudskih src in je tako odšel v končni boj z najboljšo popotnico ter z največjim številom osvojenih točk publike.

V tokratnem glasovanju smo bili priča usklajenemu mnenju splošne javnosti, kot tudi predstavnikov medijev. Bralci in polovica sodelujočih medijev pri izboru so vozilu Renault Austral podelili največ možnih točk in tako je z velikim naskokom premagal vso konkurenco ter si prislužil prestižni naslov Slovenski avto leta 2024.

Renault je v začetku lanskega leta v svojo ponudbo uvedel ambiciozen model novi Renault Austral, ki je steber prodaje v zelo konkurenčnem C segmentu. Ponaša se z atletsko in tehnološko oblikovano zunanjostjo, v skladu z vsemi normami za športne terence. Njegova notranjost je tehnološko dovršena z izbranimi materiali in skrbno obdelavo ter velikodušno prostornostjo družinskega avtomobila. Ob njegovem lansiranju je Renault predstavil tudi povsem nov pogonski sklop E-TECH full hybrid s 146 kW (200 KM) za še bolj udobno in brezskrbno vožnjo.

Izbor za Slovenski avto leta je letos potekal v tovarni Hella Saturnus, prav tam, kjer so razvili sprednje luči vgrajene v vozilo Renault Austral, ki mu dajejo značilen svetlobni podpis v obliki nasproti obrnjenih črk C. Posodobljen logotip vozilu zagotavlja še bolj tehnološki in prestižen videz.

Novi Austral, opremljen z enim izmed najboljših multimedijskih sistemov na trgu in najbolj učinkovitim hibridnim pogonskim pogonom na svetu, osvežuje ponudbo znamke Renault v segmentu C z vozilom, ki je na ravni ambicij znamke.  
Deli novico s prijatelji