Pred vrati je Emil Frey Dinamični avtosalon

  • V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je danes z novinarsko konferenco uradno odprl eden največjih avtomobilističnih dogodkov letošnjega leta – Emil Frey Dinamični avtosalon, ki bo za širšo javnost odprt od 2. do 4. junija 2023, med 9. in 19. uro. Pred tem pa bo Skupina Emil Frey poskrbela, da bodo avtomobilske užitke doživeli vsi zaposleni v skupini, poslovni partnerji, dobavitelji, serviserji in prodajalci.

Dogodek, ki ga skupina organizira v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem obljublja, da bo navdušil ljubitelje avtomobilov, strokovnjake v industriji in splošno javnost. Ob slavnostni otvoritvi je Jožko Tomšič, generalni direktor Skupine Emil Frey za Slovenijo, povedal: »Izjemno sem ponosen, da smo v sodelovanju z AMZS Centrom varne vožnje na Vranskem pripravili edinstven večdnevni dogodek mobilnosti, ki bo obiskovalcem ponudil atraktivna, tehnološka, terenska in električna avtomobilska doživetja. Pokazali bomo slovenske avtomobilske premiere, več kot 70 razstavljenih in testnih vozil, praktične vozniške delavnice, omogočili druženja s strokovnjaki, animacije za otroke in še mnogo več.«

Ljubitelji jeklenih konjičkov bodo lahko na površini 66.000 kvadratnih metrov spoznali in prvič na enem mestu tudi preskusili več kot 70 avtomobilov znamk Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors in Peugeot. Spoznati pa bo mogoče tudi tovorne velikane, kot je Actros L Edition 3, paradni konj ponudbe Mercedes-Benz Trucks, enega in edinega Unimoga, električni kamion eActros ter FUSO Canter, najbolje prodajan lahki tovornjak na svetu.

Uspešno sodelovanje skupine Emil Frey in AMZS je poudaril tudi Zoran Miloševič, direktor družbe AMZS, ki je dejal: »Ponosni smo, da gostimo največji slovenski dinamični avtomobilski salon. Naša osebna mobilnost bo morala biti v prihodnje okoljsko vzdržna, ob tem pa še vedno učinkovita, udobna in dostopna. Četudi se bomo v prihodnje premikali s še več različnimi prevoznimi sredstvi in pogoni, bo osebni avto vsaj še nekaj let, če ne desetletij, eno ključnih prevoznih sredstev. Zato je še toliko pomembneje, da imamo voznice in vozniki priložnost, da sami preskusimo, kakšne rešitve za množico naših potreb, okusov in navad, nenazadnje pa tudi energetskih (z)možnosti, že imamo na voljo. Prepričan sem, da bodo obiskovalke in obiskovalci Emil Frey Dinamičnega avtosalona pri nas na Vranskem dobili odgovore na številna vprašanja, na podlagi katerih bo izbira avtomobila lažja.«

Na novinarski konferenci so bili prisotni tudi Filip Koren, direktor podjetja C Automobil Import, Romana Rosnaky, direktorica podjetja AC-Mobil, Adam Kavšek, direktor podjetja P Automobil Import, Uroš Mravinec, direktor podjetja Avto Triglav, Marjan Murn, direktor podjetja Star Import in Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce, ki so izpostavili ključne zanimivostiavtomobilskih znamk, ki ji zastopajo.

Prvi Emil Frey Dinamični avtosalon ima zelo jasen slogan in sporočilo – PRIDI. VIDI. VOZI. Že iz tega lahko razberemo, da bo dogajanje zelo pestro. Zvezde dogodka pa bodo vsekakor vozila vseh znamk, združenih pod streho skupine Emil Frey. Prve dni bo dinamični avtomobilski salon gostil zaposlene v skupini Emil Frey, poslovne partnerje ter koncesionarje, ki so pomemben del uspešne zgodbe Emil Frey v Sloveniji. Z 2. junijem pa se vrata salona odpirajo širši javnosti, ki bo lahko brezplačno preizkusila vozila 12 blagovnih znamk, ki zajemajo tako osebna kot tovorna vozila.

Na 7 modulih vožnje se bodo obiskovalci lahko preizkusili v varni vožnji med ovirami, doživeli električno izkušnjo s povsem električnimi vozili, primerjali dvo- in štiri-kolesni pogon ter se prepričali, če varnostni sistemi tudi v praksi delujejo tako, kot na papirju. Še posebej atraktivna bo terenska vožnja, kjer bodo lahko spoznali zmogljivosti  4×4 pogona. Obiskovalci bodo imeli odlično priložnost, da se družijo z avtomobilskimi zvezdami vodilnih proizvajalcev in se od blizu seznanijo z najnovejšimi varnostnimi tehnologijami, ki oblikujejo prihodnost avtomobilske industrije. Zagotovljeno bo varno okolje, da bodo i  lahko praktično izkusili delovanje najsodobnejših varnostnih funkcij in testirali vozila pod nadzorovanimi pogoji na najsodobnejšem poligonu v Sloveniji.

Jekleni lepotci bodo razstavljeni v razstavnem šotoru, kjer bo prisotno tudi prodajno osebje, ki bo odgovarjalo na vsa vprašanja. Enako kot v prodajnih salonih bodo tudi tukaj na voljo vozila za testne vožnje.

Cilj skupine Emil Frey je, da bo to prvi izmed mnogih takih dogodkov, kjer bo na nazoren način prikazano, kako zelo pomembna je varnost voznikov in udeležencev v prometu.  Skupaj z AMZS in njihovimi izkušenimi inštruktorji varne vožnje bodo obiskovalcem približali posamezne asistenčne sisteme, njihovo funkcionalnost in uporabnost. Različne situacije na cesti zahtevajo različne odzive.  Z vožnjo po poligonu se bodo vozniki srečali tudi z nepoznanimi situacijami, in te izkušnje  kasneje lahko uporabili v vsakodnevni vožnji in se na ta način izognili marsikateri neprijetni situaciji.

»Obljubljamo spektakularno srečanje avtomobilskih navdušencev, strokovnjakov in radovednih obiskovalcev. S serijo avtomobilskih zvezd in poudarkom na najsodobnejših varnostnih tehnologijah, ki jih bo moč preizkusiti v praksi s pomočjo vrhunskih inštruktorjev, bo ta dogodek na novo definiral meje avtomobilskih predstavitev. Udeleženci bodo deležni nepozabne izkušnje, saj bodo raziskovali najnovejše avtomobilske trende in bili priča prihodnosti mobilnosti, ki se bo odvijala pred njihovimi očmi,« je ob zaključku poudaril Jožko Tomšič.

Zato Pridite, Vidite in Vozite. Na dogodku bo poskrbljeno tudi za mlajše udeležence – na voljo jim bo poseben poligon in nasveti za mlade voznike.

V skupini Emil Frey si prizadevamo, da smo poleg naše glavne dejavnosti, prodaje vozil, tudi družbeno odgovorni. S tem namenom je prisotnost na salonu zagotovljena širši javnosti in za udeležence popolnoma brezplačna, seveda pa je potrebna predhodna prijava na uradni strani dogodka Emil Frey Dinamični avtosalon.

Deli novico s prijatelji