Novi Peugeot E-3008

  • Do leta 2025 bo imela znamka Peugeot v svoji ponudbi najširšo paleto električnih vozil med vsemi avtomobilskimi znamkami za širok krog potrošnikov v Evropi, že zdaj pa bo svojo prodajno uspešnico nadomestila s povsem novim električnim fastback SUV-jem, to je Peugeot E-3008 nove generacije.

Peugeot je preobrazil svoj model E-3008, s tem ko je na povsem novo raven povzdignil kreativnost njegove oblikovne zasnove, užitke v vožnji in električne zmogljivosti, ki jih ponuja uporabnikom:

  • fastback SUV-ja s prenovljeno in učinkovito oblikovno zasnovo.
  • , ki jih ustvarja voznikovo mesto Peugeot Panoramic i-Cockpit® naslednje generacije, ki užitke v vožnji dvigne na povsem novo raven.
  • po zaslugi zmogljivosti in do 700 km dosega s 100 % električnim pogonom zahvaljujoč novi konstrukcijski osnovi STLA Medium skupine Stellantis.


Aktualni Peugeot 3008 je prava prodajna uspešnica, ki je v zadnjih 7 letih v 130 državah privabila več kot 1.320.000 kupcev. Peugeot s tem uresničuje zastavljene ambicije, skladno s katerimi namerava do leta 2025 za vse svoje modele ponujati tudi električno izvedenko, od leta 2030 dalje pa v Evropi prodajati zgolj 100 % električna vozila. Z razkritjem novega modela E-3008 bo Peugeot vstopil v novo dimenzijo.

Peugeot E-3008 je prvi model, ki bo opremljen s popolnoma novo konstrukcijsko osnovo STLA Medium skupine Stellantis. Inovativna platforma je bila zasnovana tako, da ponuja najboljšo zmogljivost v svojem razredu z vidika kriterijev, ki so za stranke najpomembnejši:
doseg (do 700 km), čas polnjenja (30 minut), užitki v vožnji, zmogljivost, učinkovitost in povezljive storitve (načrtovalnik poti (Trip planner), pametno polnjenje (Smart charging), funkciji Vehicle to load in Plug&Charge ter posodobitve na daljavo »Over The Air«).

Proizvodnja PeugeotA E-3008 bo potekala izključno v tovarni Sochaux v Franciji, njegova prodaja pa bo stekla februarja 2024.

Ponudba bo temeljila na dveh nivojih opreme, Allure in GT s po tremi opcijskimi paketi za lažjo izbiro in tremi električnimi pogonskimi sklopi (210 KM, 230 KM s podaljšanim dosegom in 320 KM Dual Motor s štirikolesnim pogonom) ter dvema hibridnima pogonskima sklopoma, ki bosta na voljo na nekaterih trgih.

LINDA JACKSON, GENERALNA DIREKTORICA Peugeot: »Lansiranje modela E-3008 nove generacije je pomemben korak v korenitem preoblikovanju znamke Peugeot v 100-odstotno električno znamko, ki postavlja nova merila na področju dizajna, užitkov v vožnji in učinkovitosti. S svojo zunanjo oblikovno zasnovo, spektakularnim voznikovim mestom Peugeot Panoramic i-Cockpit®, užitki v vožnji in električno učinkovitostjo brez primere bo E-3008 popeljal znamko Peugeot v novo dobo, v kateri bo francoska avtomobilska znamka za širok krog potrošnikov na trgu ponujala najširšo paleto električnih vozil.«

Deli novico s prijatelji