Manj blata, a nič manj zanimive vožnje

  • Predzadnji aprilski konec tedna so v radovljiški gramoznici Graben svoje spretnosti in znanje kazali vozniki terenskih avtomobilov, ki so se borili za točke državnega prvenstva. 

Terenski avtomobili in ljubitelji atraktivnih voženj so se tudi letos vrnili v znano okolje gramoznice Graben, kjer je predzadnjo aprilsko soboto in nedeljo potekala že petnajsta tekmovalno adrenalinska prireditev Slovenija OffRoad 2023. Kljub temu, da je letošnja pomlad spet pozna, je tokrat vreme prizaneslo organizatorjem in tekmovalcem, prireditev pa je privabila skoraj štiri tisoč gledalcev.   

Proga z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, ki jo je s pomočjo kolegov zakoličil Aleksander Centrih iz Offroad kluba White Tiger, jo je kljub manjši količini blata, zagodla nekaterim tekmovalcem, ki so se s svojimi terenci zakopali v peščeno podlago ali pa njihovi avtomobili niso zdržali neusmiljenega priganjanja. 

V treh krožnih vožnjah z atraktivnim skupinskim štartom je v turistični kategoriji največ krogov prevozil Miha Izlakar s Suzukijem Vitar, v kategoriji bencinskih terencev do 2000 kubičnih centimetrov se je najbolje boril Tilen Ditinger, prav tako s  Suzukijem Vitaro, v kategoriji terencev z bencinskimi motorji nad 2000 kubičnih centimetrov je največ spretnosti pokazal Matevž Kumer z Jeepom Grand Cherokeejem, med dizelskimi pa je vse ostale pustil za seboj Milan Milovac z Mtsubishijem Pajerom. Gledalci so z navdušenjem spremljali tudi dirko v težavnostni (hard) kategoriji, za katero so bili prijavljeni samo trije avtomobili in še med temi sta dva omagala že v prvi vožnji, zmago pa je po bitki z blatom in peskom zasluženo odnesel Avstrijec Christian Wolz z Buggyjem 7G.

Deli novico s prijatelji