V Sloveniji zdaj na voljo nova modela Citroën C4 X in ë-C4 X

 • v Sloveniji sta bila premierno predstavljena dva nova modela vozil: Citroën C4 X in električna izvedenka ë-C4 X, ki združujeta eleganco silhuete fastback, moderno držo SUV-ja in s 4,6 metri dolžine tudi brezčasnost prostornega vozila s štirimi vrati. Na predstavitvi so vse njune lastnosti predstavili Filip Koren, direktor podjetja C Automobil Import d.o.o., Leon Malovrh, vodja prodaje vozil, in Rok Marolt, vodja produkta in izobraževanj.

Filip Koren, direktor podjetja C Automobil Import d.o.o., je uvodoma poudaril: »C4 X in ë-C4 X predstavljata novo ponudbo v izboru znamke Citroën, ki je cenovno dostopna in hkrati privlačna, ob tem pa združuje slog, udobje in trajnost. S svojo inovativno obliko izstopata od drugih v segmentu ter nudita varnost in tehnologijo, ki jo stranke pričakujejo od Citroëna. Ponujata veliko prostornosti in vsestranskost limuzine, ob tem pa imata vse prednosti, ki ji ponuja popolnoma električni pogon.«

Nova C4 X in ë-C4 X ponujata alternativo klasičnim petvratnim limuzinam in srednje velikim modelom SUV, saj združujeta eleganco karoserijske različice fastback, moderno držo SUV-ja in brezčasen značaj prostornega 4-vratnega vozila. Z inovativnim dizajnom in z vrhunsko tehnologijo C4 X in ë-C4 X na novo opredeljujeta izkušnjo v vožnji. Ë-C4 X pa s svojim zmogljivim električnim motorjem omogoča tiho in udobno vožnjo, ki je idealna za vožnjo tako po mestu kot na daljše razdalje. Kot je izpostavil Leon Malovrh, vodja prodaje vozil: »Električna izvedenka predstavlja velik korak naprej pri prizadevanjih Citroëna k bolj trajnostni mobilnosti v prihodnosti. Električni pogon pa pri Citroënu temelji na petih ničlah, ki predstavljajo nič hrupa, kar pomeni tišino po zaslugi električnega pogona, nič CO2 emisij, saj jih električni pogon ne ustvarja, nič tresljajev, kar omogoča gladka vožnja s takoj razpoložljivim navorom 260 Nm, nič stresa zagotavlja enostavno polnjenje ter manj vzdrževanja in nič kompromisov, kar zagotavlja veliko prostornosti.«

Vozili ponujata vrsto najnovejših tehnologij za pomoč vozniku in do 20 naprednih sistemov, ki izboljšujejo varnost voznika in potnikov. Ponujata tudi najnovejšo generacijo povezljivosti zahvaljujoč intuitivnemu informacijsko-razvedrilnemu vmesniku My Citroën Drive Plus, popolni zbirki, namenjeni storitvam povezljivosti. Rok Marolt, vodja produkta in izobraževanj, je ob tem pojasnil: »Notranjost ponuja prostorno kabino, ki je opremljena z napredno tehnologijo, vključno z zaslonom na dotik, integracijo pametnega telefona in vrsto varnostnih funkcij. Stranke lahko zbirajo med šestimi barvami karoserije, notranjost pa lahko prilagajajo po svojih željah ter izberejo med petimi različnimi kombinacijami notranjega ambienta, in sta na voljo v treh izvedenkah.«

Vozili oddrugih izstopata s svojim bivalnim udobjem po zaslugi ekskluzivnega programa Citroën Advanced Comfort, zlasti s sedeži Advanced Comfort in vzmetenjem Citroën Advanced Comfort®.

Pridobili sta tudi najnovejši informacijsko razvedrilni sistem My Citroën Drive Plus, ki je bil premierno predstavljen z modelom C5 X.

Prepoznavna  in prefinjena oblikovna zasnova ponuja šest barv karoserije, ki poudarjajo njuno dinamično in elegantno silhueto: bela Banquise (nekovinska barva), siva Acier in siva Platinium (kovinski barvi), biserno bela, črna Perla Nera in rdeča Elixir (biserne barve). Stil zunanjosti je možno prilagoditi po meri s štirimi barvnimi paketi: Glossy Black, Glossy Silver, Anodised Deep Red in Anodised Blue. Po zaslugi ponudbe, ki zajema štiri okrasne pokrove ali platišča, lahko stranka izbira med 18-palčnimi okrasni pokrovi AEROTECH, 18-palčnimi litimi platišči AEROBLADE v sivi Anthra, 18-palčni litimi platišči AEROBLADE z diamantno obdelavo in 18-palčnimi litimi platišči CROSSLIGHT z diamantnim učinkom.

Za notranjost vozil C4 X in ë-C4 X lahko izbirate med petimi različnimi kombinacijami za po meri prilagojen ambient na poti:

 • V serijski kombinaciji notranjosti se prepletata tkanina Meanwhile in tkanina črne barve.
 • Umirjena in elegantna kombinacija notranjosti Urban Grey združuje tkanino Chevrons v sivi barvi in tekstilni material z učinkom črnega usnja, poleg tega pa so na voljo tudi sedeži Advanced Comfort.
 • Kombinacija notranjosti Metropolitan Grey vsebuje tekstilni material z učinkom črnega usnja in tkanino sive barve.
 • Kombinacija notranjosti Hype Black omogoča prefinjeno in dinamično personalizacijo podobe, saj združuje zrnasto usnje Siena črne barve in tekstilni material z učinkom črnega usnja v kombinaciji z ogrevanima prednjima sedežema in preprogami za prednji in zadnji del vozila.
 • Kombinacija notranjosti Hype Red pa se od drugih loči po svoji športni dinamičnosti z zrnastim usnjem Siena rdeče barve v kombinaciji s tekstilnim materialom z učinkom usnja črne barve na sedežih in vratnih ploščah. Inovativno izvezeni motiv dvojne puščice poudarja okrasni trak v materialu Alcantara® sive barve na sedežnih naslonjalih in dekoraciji vrat.
 • ë-C4 ima na vratih modre dekorativne dodatke, ki poudarjajo električno udobje v potniškem prostoru.

Udobje in brezskrbnost sta vsekakor ključni besedi novega C4 X in ë-C4 X, ki sta pridobila atribute programa Citroën Advanced Comfort® ter tehnologije in sisteme za pomoč pri vožnji zadnje generacije, da lahko svojim potnikom ponujata udobje in brezskrbnost:

 • Prednji in zadnji sedeži Advanced Comfort z mehko in trpežno penasto oblogo za dolgotrajno udobno sedenje od izvedenke Feel Pack dalje,
 • vzmetenje Citroën Advanced Comfort v serijski opremi,
 • bivalno udobje s prostornim prtljažnikom, ki ponuja rekordnih 510 litrov prostornine,
 • uporabniški vmesnik informacijsko razvedrilnega sistema My Citroën Drive Plus, ki omogoča intuitiven in nemoten dostop do storitev navigacije, glasbe, telefona itd.,
 • do 20 sistemov za pomoč pri vožnji za varnost in brezskrbnost za volanom,
 • električno udobje za prijetno, tiho in dinamično vožnjo brez emisij CO2.

Novi C4 X in ë-C4 X predstavljata preprosto ponudbo, v kateri so na voljo tri izvedenke:

 • Feel: izvedenka z osnovnim nivojem opreme ponuja vse sisteme za udobje in varnost, ki so pričakovane za ta segment, zlasti dvopodročno samodejno klimatsko napravo, vzmetenje Citroën Advanced Comfort, paket Varnost, samodejno električno parkirno zavoro, žaromete LED s svetlobnim podpisom v obliki črke V in LED meglenke s statično osvetlitvijo ovinkov. Med stilskimi dodatki izvedenke Feel najdemo ohišja zunanjih ogledal v nesvetleči črni barvi in 18-palčne okrasne pokrove AEROTECH (razen pri električni izvedenki, ki ima pri vseh nivojih opreme lita platišča CROSSLIGHT z diamantno obdelavo).
 • Feel Pack: izvedenka srednjega razreda ponuja še več udobja in varnosti zlasti s sedeži Advanced Comfort, barvno digitalno instrumentno ploščo z osvetljenim ozadjem, električno zložljivimi zunanjimi ogledali in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji. Med zunanjimi stilskimi dodatki izvedenke Feel Pack velja omeniti zunanje vratne kljuke v barvi karoserije in 18-palčna lita platišča AEROBLADE v sivi barvi Anthra (razen pri električnih izvedenkah).
 • Shine: izvedenka visokega razreda še izboljša udobje voznika in njegovih sopotnikov z barvnim prosojnim zaslonom v višini oči, samozatemnitvenim notranjim vzvratnim ogledalom, nosilcem Smart Pad Support Citroën® oziroma stojalom za tablični računalnik, zadnjim sredinskim naslonom za roke z loputo za smuči, volanom iz polnega zrnastega usnja (in s funkcijo ogrevanja pri električni različici). Izvedenka Shine je opremljena z najnovejšo generacijo navigacije in povezljivih storitev z intuitivnim in po meri nastavljivim uporabniškim vmesnikom My Citroën Drive Plus, do katerega je možno dostopiti prek 10-palčnega zaslona na dotik visoke ločljivosti. Za večjo varnost je izvedenka Shine opremljena s paketom Varnost 2 in paketom Drive Assist.

Nova C4 X in ë-C4 X ponujata možnost izbire motorja, ki je najbolj primeren za individualne potrebe vsakega posameznika: 100-odstotno električni, bencinski ali dizelski.

Med bencinskimi sta za novo vozilo C4 X na voljo dva učinkovita in zmogljiva motorja:

 • PureTech 100 S&S BVM6 Euro 6.4
 • PureTech 130 S&S EAT8 Euro 6.4

V ponudbi je en dizelski motor:

 • BlueHDi 130 S&S EAT8 Euro 6.4

Na voljo je en 100-odstotno električni motor:

 1. 100 kW (136 KM) Automatic
 2. 260 Nm takojšnjega navora

Do 360 km dosega p ciklu WLTP

Deli novico s prijatelji