Novi Mitsubishi COLT

  • Z današnjim dnem pričenjamo s prodajo novega Mitsubishi COLT-a v Sloveniji. S šesto generacijo legendarnega  Mitsubishijevega imena ponovno vstopamo v osrčje B segmenta.  

Namenjen je  mestnim avanturistom, ki iščejo napredno rešitev za svoje individualne potrebe po mobilnosti. Je vrhunski osebni spremljevalec za raziskovanje mesta, ki ponuja pametno zasnovo, vrsto učinkovitih pogonskih sklopov ter vključuje napredno tehnologijo.  

Novi COLT ponuja zahtevnim kupcem B segmenta odlično opremljenost, sodoben izgled, vrhunsko povezljivost in napredno varnostno tehnologijo. 

Sodobni in pametni slog novega COLT-a poudarjajo dnevne luči LED (DRL), ki dajejo novemu COLT-u edinstven svetlobni pečat, ki se ujema z obliko sprednjega dela Mitsubishi Motors Dynamic Shield. Linije maske motorja usmerjajo pogled navzdol in poudarjajo ikonični logotip Mitsubishi s tremi diamanti, ki ga okvirja svetlobna tehnologija.

Značaj in oblikovalski jezik se nadaljujeta, ko se premikate po boku povsem novega COLT-a, s proporci, ki ga pomagajo opredeliti kot vozilo, razvito za udobje v mestnem okolju: elegantno, samozavestno, okretno in pripravljeno na vsako potovanje. Enostavna linija zagotavlja subtilne spremembe celotnega značaja zunanjosti z izbiro petih različnih barv: kovinska črna Onyx Black, rdeča Sunrise, modra Royal, siva Volcanic in bela Arctic.

Notranjost je nadaljevanje zunanjega videza s prefinjenimi izbirami materialov, ki poudarijo njegov značaj. Sedeži novega COLT-a so zasnovani za čim bolj udobno vožnjo in z visoko kakovostnimi materiali odlični za vsakdanje vožnje. Voznikov in sopotnikov sedež sta nastavljiva v šest smeri, zložljiva zadnja klop pa omogoča še večji tovorni prostor.  

Armaturna plošča, kjer ima voznik neposreden pogled skozi volan, ima zelo pregleden digitalni voznikov zaslon z merilniki, navigacijo in pomembne informacije o vožnji.  

Za dodatno udobje pri vožnji pa zagotovo poskrbijo ogrevani sedeži in volan* ter številni prostori za shranjevanje, ki jih ni nikoli preveč.  

Povezljivost in digitalizacija sta postali predpogoj sodobnega življenja, saj vse več ljudi svoje digitalno življenje nosi s seboj v pametnih napravah. Popolnoma novi COLT sprejema to spremembo in postaja prefinjen del življenja kupcev.

Ko se usedete v kabino povsem novega COLT-a, vas pričaka 7-palčni vodoravni zaslon Smartphone-link Display Audio ali 9,3-palčni pokončni zaslon Smartphone-link Display Audio (SDA), ki zagotavljata intuitiven pristop k povezljivosti in funkcionalnosti v avtomobilu. 

Serijski brezžični Apple CarPlay® in Android Auto™ omogočata, da se digitalno življenje uporabnika v kabini brez težav prenese na 7-palčni ali 9,3” zaslon na dotik. Uporablja se lahko tudi glasovno upravljanje, tehnologija, ki postaja vse bolj uveljavljena, saj digitalno pomoč uporabljamo tudi v drugih delih našega življenja, pri čemer sta ob priključitvi uporabnikove mobilne naprave na voljo tako Applova Siri® kot Googlov pomočnik™. Katero koli napravo prinesete v kabino, jo lahko napolnite prek vtičnic USB ali brezžično prek območja za induktivno polnjenje.

V višjih stopnjah opreme je vgrajen zvočni sistem BOSE® Premium, ki je bil razvit za globlji zvok z devetimi zvočniki, vključno s tehnologijo New Fresh Air Subwoofer (FAS). Sistem FAS je akustična struktura, ki odpravlja potrebo po tradicionalnih ohišjih, saj nizke tone v kabino prenaša prek patentiranega sistema kanalov, ki je vgrajen v strukturo vozila in se nahaja na desni strani prtljažnika.

Možnost prilagajanja notranjega ambienta povsem novega COLT-a omogoča tehnologija Multi-Sense, ki vozniku omogoča prilagajanje notranje ambientalne osvetlitve in instrumentne plošče.

Popolnoma novi COLT, odličen sopotnik v mestu, vključuje najnovejše pasivne in aktivne varnostne sisteme, ki omogočajo udobnejšo in varnejšo vožnjo, ne da bi ovirali veselje do vožnje.

Njegovo jedro je ojačana struktura vozila, ki zagotavlja večjo celovitost kabine, če bi se zgodilo najhujše. Ta temeljni gradnik je le začetek, saj so vgrajene številne zračne blazine, nasloni za glavo in varnostni pasovi z zategovalniki in omejevalniki obremenitve, ki pomagajo preprečevati poškodbe potnikov.

Najranljivejši udeleženci v prometu, kot so pešci in kolesarji, so dodatno zaščiteni s prilagoditvijo maske motorja, sprednjega odbijača in žarometov. Vendar je to le del zgodbe, ki jo dopolnjuje vrsta naprednih sistemov za pomoč vozniku (ADAS), ki pomagajo zagotavljati večjo aktivno varnost.

S spremembami v svetu je vse večji poudarek na ravnovesju med učinkovitostjo in zmogljivostjo, novi COLT pa prinaša prefinjene rešitve za potrebe posameznikov po mobilnosti. Združuje najnovejše tehnologije pogonskih sklopov in ponuja vrsto možnosti, ki ustrezajo potrebam zahtevnega evropskega B-segmenta.

Vstopni motor povsem novega modela COLT je inovativni trivaljni 1,0-litrski bencinski agregat z večtočkovnim vbrizgavanjem, povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom, ki razvije 49 kW moči in 95 Nm navora. Pogonski sklop pomaga zmanjšati emisije na zgolj 118-121 g/km po uradnem preskusnem ciklu WLTP in zagotavlja izkoristek goriva od 5,2 do 5,4 l/100 km.

Naslednja stopnja v ponudbi je 1,0-litrski trivaljni agregat MPI-T s turbinskim polnilnikom. Agregat z močjo 67 kW/160 Nm uporablja šeststopenjski ročni menjalnik in je bil razvit za kupce, ki si želijo več zmogljivosti. Vendar pa ta zmogljivost ni dosežena na račun učinkovitosti, saj enota po podatkih WLTP dosega porabo 5,1-5,5 l/100 km in 116-124 g/km.

Novi COLT je mogoče s številnimi dodatki prilagoditi potrebam vsake stranke, ne glede na to, ali gre za stil, udobje in varnost ali za vožnjo in prosti čas.

Ponudba dodatne opreme obsega več deset izdelkov: zaščito pragov, športne pedale, dekoracija prtljažnih vrat in stranskega dela, tekstilni in gumirani predpražniki, kolesne zavesice, tovorno mrežo, vlečne naprave, strešne nosilce, nosilce koles, smuči ali snežnih desk, dvostransko zaščito prtljažnika, širok nabor platišč in še številne druge možnosti.

Servisna zaveza Mitsubishi Motors:

Tako kot vsa vozila Mitsubishi Motors v ponudbi ima tudi povsem novi COLT naslednje prednosti:

  • 5 let/100 000 km tovarniške garancije.
  • 12-letno garancijo proti koroziji.
  • 5-letna pomoč na cesti (paket Mitsubishi Motors Assistance Package).
Deli novico s prijatelji