Nissan Juke: rumena barva se vrača

  • Vrnitev legendarne rumene barve na prenovljenem mestnem crossoverju Juke
  • Obsežne posodobitve notranjosti z izboljšavami opreme, okrasnih oblog, ergonomije in udobja
  • Uvedba nove različice N-Sport v ponudbi
  • Prenovljeni Juke se proizvaja v Nissanovi tovarni v Sunderlandu

Nissan bo za osvežitev na sredini življenjskega cikla svojega mestnega terenca Juke znova vključil v ponudbo rumeno barvo karoserije. S tem se bo odzval na povpraševanje kupcev, saj je bila ta barva zelo priljubljena pri prvi generaciji modela Juke.

Nissanovi oblikovalci in inženirji so, poleg nove rumene barve, bistveno spremenili tudi notranjost vozila Juke, da bi s prenovljeno sredinsko konzolo in instrumentno ploščo izboljšali ambient v vozilu. Notranjost je deležna novih materialov, okrasnih oblog in izboljšane opreme. Večji zaslon na dotik in dodatne funkcije ponujajo nove možnosti povezljivosti avtomobila.

S posodobitvami na sredini življenjskega cikla modela pa je na voljo tudi dodatna različica N-Sport, ki poudarja dinamične lastnosti vozila Juke tako pri zunanjih kot pri notranjih detajlih.

Ponovna uvedba rumene barve karoserije v ponudbo modela Juke je neposredno povezana z željo kupcev, ki so to barvo zaradi priljubljenosti izbrali že pri prvi generaciji. Nova rumena barva se glede na prejšnjo generacijo modela Juke razlikuje po odtenku. V primerjavi z barvo, ki je bila na voljo pri predhodniku, je nova nekoliko svetlejša, kar ji daje sodobnejši in bolj prepoznaven videz.

Pri novi različici N-Sport je učinek nove rumene barve še večji zaradi kontrasta rumene s črno barvo na strehi, platiščih, ohišjih zunanjih ogledal, blatnikih, prednji rešetki ter A in B stebričkih. To izboljša vizualni vtis ter doda vozilu še več drznosti in samozavesti.

“Ko smo prvič predstavili drugo generacijo vozila Juke, je bilo najpogostejše vprašanje: Ali bo na voljo tudi v rumeni barvi?,” je dejal Arnaud Charpentier, regionalni podpredsednik Nissanovega oddelka za strategijo izdelkov in oblikovanje cen v regiji Nissan AMIEO (Afrika, Bližnji vzhod, Indija, Evropa in Oceanija).

Dodal je: “Ob tako jasnem povpraševanju naših zvestih kupcev vozila Juke smo jim morali prisluhniti. Na polovici življenjskega cikla modela Juke smo izkoristili priložnost tudi za nekatere druge spremembe, ki bi izboljšale udobje, priročnost ter splošno počutje voznika in sopotnikov v avtomobilu.”

Posodobitve notranjosti prinašajo dodatno kakovost in povezljivost

Dodajanje privlačne rumene barve karoserije v paleto vozila Juke je le začetek. Nissanovi oblikovalci in inženirji so s svojim trdim delom poskrbeli za izboljšano izkušnjo v vozilu.

Prva sprememba, ki jo kupci opazijo, ko sedejo za volan vozila različice z opremo višje od Acenta, je večji osrednji zaslon multimedijskega sistema. Njegova diagonala zdaj meri 31,2 cm (12,3”). Zaslon je za 8o zasukan proti vozniku, da so gumbi za upravljanje na dotik na skrajnem robu zaslona v udobnem dosegu, s tem pa je izboljšan tudi občutek za volanom, ki ga kupci vozila Juke tako zelo cenijo.

Ko voznik udobno sede za volan, ga razveseli novo, bolj gladko umetno usnje, ki ima bolj čiste linije in je prijetnejše na otip.

Za volanom je zdaj 31,2 cm (12,3”) velik digitalni TFT-zaslon, na katerem je prikazan merilnik hitrosti in druge ključne informacije. Zaslon visoke ločljivosti (1920 x 720 pikslov) vozniku omogoča konfiguracijo zaslona za prikazovanje kombinacije podatkov po lastnih željah.

Videz merilnikov je mogoče spreminjati med dvema različnima osnovnima postavitvama, pri čemer klasična postavitev prikazuje dve številčnici in osrednji prostor z dodatnimi informacijami. Druga možnost je “izboljšana” postavitev s prikazovanjem hitrosti vožnje in števila vrtljajev motorja na dveh številčnicah, ki s svojim nagibom omogočata tridimenzionalni pogled. Tako je zagotovljen večji osrednji prikazovalnik, na katerem so lahko prikazane dodatne informacije.

V osrednjem delu med merilniki lahko voznik izbere prikaz navigacijskih napotkov, vključno z zemljevidom, ter podatke o porabi goriva, informacije o avdio sistemu, porabi goriva, tlaku v pnevmatikah in druge pomembne informacije. Gumbi za upravljanje nastavitev zaslona so priročno nameščeni na volanu.

Izboljšani multimedijski sistem ima bolj intuitiven domači zaslon, ki uporabniku omogoča prilagoditev zaslona z vključitvijo “pripomočkov” za funkcije, ki jih najpogosteje uporablja, tako kot na domačem zaslonu pametnega telefona.

Poleg tega ima multimedijski sistem izboljšano funkcijo glasovne prepoznave in zmožnost “razumevanja naravne izgovarjave”. Tako ima sistem na voljo širši nabor fraz in izrazov, ki jih lahko razume kot ukaze, pri čemer ne upošteva oklevanja ali premorov. Poleg brezžične povezave s storitvijo Apple CarPlay je zdaj na voljo tudi brezžična povezava s storitvijo Android Auto.

Usklajene rumene notranje obloge

Kot odraz privlačne rumene barve karoserije, je v notranjosti vozila različice N-Sport prav tako prisotna rumena barva, ki se v obliki bumeranga razteza prek zgornjega dela armaturne plošče, nato pa se spušča navzdol in obroblja spodnji del novega osrednjega zaslona multimedijskega sistema, vse do zaključka pri odprtinah zračnikov.

Sedež N-Sport nadaljuje privlačno temo z rumenimi vložki iz recikliranega oblazinjenja Alcantara®, ki se ujemajo z novo barvo karoserije in prekrivajo zgornji zunanji del sedeža, pri stranskih sedežnih oporah pa se vrezujejo v sredino sedeža. Sedišče in naslonjalo sedeža sta prešita z značilnim vzorcem, na sedežnem naslonjalu pa je v višini ramen vtisnjen tudi napis “Juke”. Rumeni šivi dopolnjujejo drzen učinek.

Novi sedeži z izboljšanim udobjem so na voljo tudi pri različicah N-Connecta, N-Design in Tekna. Novi sedeži pri različici N-Connecta so obdani z novo tkanino Kira Melange iz PVC-ja s poudarki iz tkanine, ki dopolnjujejo vložke z valjastim vzorcem.

Pri različici Tekna je novi material iz PVC-ja črne barve s PVC poudarki in diamantnim vzorcem na sedišču ter naslonjalu sedeža. Sedežna odprtina z oblogo v klavirsko črni barvi, ki se nahaja za potnikovo glavo, dodaja športni duh v notranjosti vozila.

“Juke je Nissanov drzni in samozavestni družinski član. Glavni razlog za nakup je njegova zasnova – kupcem sta všeč njegov slog in odločen značaj. S sodelavci iz Nissanovega tehničnega centra v Evropi in ekipo v tovarni v Sunderlandu smo z veseljem sodelovali pri razvoju nove rumene barve za vozilo Juke, ki bo dodatno okrepila izrazitost. Menimo, da bo Juke v različici N-Design s črno barvo na strehi, zunanjih ogledalih in na platiščih ter s tehnološko dovršeno opremo in z veliko bolj osredotočeno notranjostjo na voznika, dodal “piko na i”. V ponudbo prinaša svež pridih – vsi člani oblikovalske ekipe se že veselijo prvega avtomobila, ki bo zapeljal na cesto,” je dejal Matthew Weaver, podpredsednik Nissanovega oblikovalskega oddelka za Evropo.

Izboljšano udobje v notranjosti

Druge posodobitve notranjosti pri vseh različicah modela Juke vključujejo povečan predal za rokavice, katerega prostornina se je povečala na 7,8 litra (6,6 litra pri različicah z volanom na desni).  Naslon za roke je bil preoblikovan tako, da nudi več podpore, z asimetrično obliko, ki poveča doseg za 25 mm, kar pa ne vpliva na priročnost držal za pijačo. Naslon za roke se dvigne in tako omogoči dostop do sredinskega predala, kot pri prejšnjem modelu Juke, vendar ima zdaj pokrov sponko, ki omogoča shranjevanje do treh kreditnih kartic.

Vse različice vozila Juke so zdaj opremljene z električno ročno zavoro, ki zagotavlja kar največ prostora in udobja med sprednjima sedežema. Pri hibridni različici sta gumba funkcije e-Pedal in načina EV prestavljena za zagotovitev večjega udobja.

Pri nivoju opreme N-Connecta in naprej je na voljo brezžični polnilnik, ki lahko sprejme pametni telefon do velikosti naprave, kot je iPhone 12 Pro Max. Poleg tega sta spredaj na voljo vtičnici USB-A in USB-C, ki ju lahko uporabljata voznik in sovoznik.

Potniki na zadnjih sedežih pa bodo cenili dodane polnilne vtičnice USB-A in USB-C, ki bodo poskrbele, da bodo njihovi pripomočki med potovanjem vedno napolnjeni.

Nove dodatne možne barve karoserije

Medtem ko bo vrnitev rumene barve pritegnila pozornost ljubiteljev vozila Juke, možnosti zunanje barvne palete vključujejo še druge spremembe. Predhodno biserno belo barvo je zamenjal nov odtenek z novo sestavo, ki daje še bolj čist videz bele barve, poleg tega pa je dodanih več kovinskih delcev za večji biserni učinek.

Tudi kovinsko črna barva je deležna nove formule. Nova barva je bogatejša in temnejša. To omogočata uporaba dodatnega črno-ogljičnega pigmenta in zamenjava kovinskih delcev s steklenimi delci, s čimer se poveča sijaj.

Pri najvišjih treh nivojih opreme modela Juke so zdaj na voljo nove možnosti platišč. Pri vsaki različici so na voljo standardna platišča in dodatna opcija. Standardna platišča pri različicah N-Connecta in N-Design so povsem nova in imajo peterokrako zasnovo, ki pa je za vsako različico edinstvena, z drugačnim tehničnim, robatim videzom. Opcijska platišča velikosti 48,2 cm (19”) za različice N-Connecta, N-Design, N-Sport in Tekna so privlačna izbira z izboljšanimi aerodinamičnimi lastnostmi. 

Za kolesa velikosti 43,2 cm (17”) je na voljo nova izbira pnevmatik z nizkim kotalnim uporom, ki je na voljo pri različicah Acenta in N-Connecta s hibridnim pogonom.

Dodatna tehnologija za pomoč pri vožnji

S posodobitvijo vozila Juke je v serijsko opremo vključena tudi funkcija opozorila za nenamerno skrenitev z voznega pasu. Sistem za ohranjanje vozila znotraj voznega pasu je vključen v serijsko opremo pri nivojih opreme N-Design, N-Sport in Tekna. Sistem spremlja položaj vozila Juke na voznem pasu, na primer med vožnjo po avtocesti in sproži tresenje volana, ki opozori, če se vozilo preveč približa mejnim črtam voznega pasu. Če voznik ne ukrepa, vozilo samodejno posreduje in popravi smer vožnje, da ohrani vozilo znotraj voznega pasu.

Zaradi izboljšanega osrednjega zaslona visoke ločljivosti je bila povečana tudi ločljivost kamere za vzvratno vožnjo z 0,3 na 1,3 milijona slikovnih pik. To pomeni, da lahko zaradi jasnejše slike še bolj samozavestno usmerjate vozilo med vzvratno vožnjo, zlasti pri šibki svetlobi. Kamera za vzvratno vožnjo je zdaj vključena v serijsko opremo pri vseh različicah vozila Juke, medtem ko je sistem za nadzor okolice vozila (AVM) na voljo pri opremi N-Connecta in višjih stopnjah opremljenosti. Sistem AVM združuje slikovni prikaz s štirih kamer okoli vozila in ustvarja pogled na vozilo “iz ptičje perspektive” za parkiranje.

V primeru sunkovitega zaviranja zaradi nepričakovanega nenadnega ustavljanja spredaj vozečega vozila zdaj začnejo zavorne luči utripati, da opozorijo voznika zadaj.

Nespremenjena ponudba pogonskih sklopov

Juke je na voljo z dvema različnima pogonskima sklopoma. Juke Hybrid je elektrificirana možnost, ki vključuje Nissanov motor z notranjim zgorevanjem, posebej razvit za delovanje v hibridnem pogonskem sistemu. Dosega moč 69 kW (94 KM) in navor 148 Nm.

Za električni pogon skrbi glavni elektromotor, ki dosega moč 36 kW (49 KM) in navor 205 Nm. Dodatno moč mu zagotavlja visokonapetostni zaganjalnik-generator moči 15 kW z delovanjem prek inverterja in baterije zmogljivosti 1,2 kWh s tekočinskim hlajenjem.

Končni rezultat je pogonski sklop, ki zagotavlja 25 % več moči kot bencinski motor v trenutni ponudbi, pri čemer je poraba goriva do 40 % manjša pri mestni vožnji in do 20 % manjša pri kombinirani vožnji.

Pod pokrovom neelektrificiranega motorja vozila JUKE je učinkovit 1,0-litrski trivaljni bencinski motor DIG-T s turbinskim polnilnikom. Kompakten in lahek motor vozilu Juke vdihne zabavno vožnjo, ki jo vozniki pričakujejo. Motor dosega 117 KM in navor 180 Nm (200 Nm s funkcijo začasnega dodatnega povečanja navora). Na voljo je z zanesljivim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali športnim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT) in funkcijo prestavljanja prek obvolanskih ročic ter izbiro načina vožnje (Eco, Standard, Sport), tako da se bo brez težav prilagodil vsem voznim razmeram in poskrbel za bolj zabavno vožnjo.

“Osveženi Nissan Juke nadgrajuje svoje že uveljavljene odlike. Naši kupci so navdušeni nad njegovim osupljivim dizajnom, njegovo privlačnost pa lahko še povečamo z vrnitvijo rumene barve. Z novimi materiali v notranjosti in izboljšano povezljivostjo, večjim udobjem ter priročnejšo zasnovo je položaj vozila Juke kot začetnika in simbol razreda mestnih terencev močnejši kot kdaj koli prej,” je dejal Arnaud Charpentier.

13 let proizvodnje v Združenem kraljestvu

Posodobljeni Juke se proizvaja v Nissanovi tovarni v Sunderlandu, kjer so od leta 2010, ko je bil predstavljen prvotni model, izdelali že več kot 1,3 milijona vozil tega modela. Avtomobil bodo izdelovali na drugi proizvodni liniji tovarne, poleg Qashqaija.

Adam Pennick, podpredsednik proizvodnje v Nissanovi tovarni v Sunderlandu, je dejal: “Naša ekipa je ponosna, ko vidimo, da najnovejši Juke zapušča proizvodno linijo – še posebej razburljivo pa je, da se prvič po šestih letih v proizvodnji pojavljajo odtenki znamenite rumene barve.

Vem, da se naše vrhunske proizvodne in inženirske ekipe veselijo, da bo vozilo izdelano na visoki kakovostni ravni, kar naši kupci zelo cenijo in pričakujejo.”

Juke je zdaj četrti najpogosteje izdelani model v tovarni v Sunderlandu, takoj za modeli Qashqai, Micra in Primera. Lansko poletje so v tovarni izdelali enajstmilijonto vozilo od začetka proizvodnje leta 1986.

Deli novico s prijatelji