Kia EV6 GT je športni svetovni avto leta 2023

  • Kia je na letošnjem natečaju World Car Awards dosegla izjemen rezultat, saj je bil model Kia EV6 GT okronan z nazivom World Performance Car 2023.

Priznanje, ki je bilo razglašeno na podelitvi nagrad na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku, je podelila žirija, sestavljena iz 100 uglednih mednarodnih avtomobilskih novinarjev iz 32 držav.

Po ocenjevanju širokega nabora vozil z vsega sveta je priznanje, ki so ga sodniki podelili vozilom Kia, še dodatno potrdilo predanost znamke nudenju inovativnih rešitev mobilnosti, ki so skladne z družbenim razvojem ter v sozvočju z načelom znamke Kia ‘Movement That Inspires’ (“Gibanje, ki navdihuje”).

Predsednik in izvršni direktor družbe Kia Corporation Ho Sung Song je ob podelitvi nagrade povedal: “Takšno priznanje žirantov World Car Awards je izjemna čast. Medtem ko se Kia spreminja v vodilnega svetovnega ponudnika trajnostnih rešitev, se trudimo ustvarjati vozila, ki zagotavljajo izjemno praktičnost, hkrati pa s svojo vsestranskostjo, izjemno tehnologijo in dovršenim oblikovanjem navdušujejo stranke. To najnovejše prestižno priznanje je še ena potrditev uspešnosti naše strategije.”

Kia EV6 GT s prestižno nagrado World Performance Car nadgrajuje izjemno ponudbo standardnega modela, ki je poleg drugih uglednih priznanj že prejel naziv Evropski avto leta 2022 in severnoameriško priznanje Utility vozilo leta 2023.

EV6 GT združuje dolg doseg, prostorno notranjost in sodoben dizajn s 430-kilovatno močjo (585 KM), ki omogoča izjemen pospešek od 0-100 km/h v zgolj 3,5 sekunde
Povsem električni EV6 GT s skupno močjo 430 kW (585 KM), ki omogoča 3,5-sekundni pospešek od 0 do 100 km/h in največjo hitrost 260 km/h, dolgim dosegom z enim polnjenjem, prostorno notranjostjo in dovršenim dizajnom je premagal izjemno konkurenco bolj tradicionalnih športnih avtomobilov z bencinskim motorjem.

Kia strankam omogoča vznemirljive izdelke, inovativne prostore v avtomobilu in priročne storitve
Zasnova EV6 GT je v skladu z novo usmeritvijo znamke Kia, ki poudarja, da je gibanje temelj človekovega razvoja, saj ljudem omogoča spoznavanje novih krajev, vzpostavljanje novih odnosov in pridobivanje novih izkušenj. Kia si prizadeva kupcem omogočati vzpostavljanje teh povezav z zagotavljanjem vznemirljivih izdelkov, inovativnih prostorov v avtomobilu in priročnih storitev, ki navdihujejo kupce in jim zagotavljajo prosti čas za dejavnosti, v katerih najbolj uživajo.

Deli novico s prijatelji