GHD Ilirska Bistrica

Prireditev je bila v letu 2011 organizirana ţe sedemnajstič zapored, v zadnjih letih si je prireditev vsako leto ogledalo več kot 10.000 gledalcev.
Le prvo leto na dirki ni bilo večje mednarodne zasedbe, kasneje pa so na dirko prihajala vsa velika imena evropskih gorskih dirk, saj je ţe na njeni drugi izvedbi nastopila ena izmed legend gorskohitrostnih dirk, Italjan Mauro Nesti.
Dirka zaradi uspešne in dobre organizacije že od leta 2006 šteje za Državno prvenstvo Republike Avstrije v gorsko hitrostnih dirkah, od leta 2007 pa tudi za Evropsko prvenstvo v gorskih hitrostnih dirkah.
Obenem pa je v vseh svojih letih privabljala številne tuje in domače voznike, ki so se vabilom na prireditev z veseljem odzvali.
17. izvedba Gorsko hitrostne dirke Petrol Ilirska Bistrica, ki je potekala zadnji vikend v avgustu, je štela za kopico mednarodnih prvenstev. Poleg evropskega prvenstva za moderna in starodobna vozila, je dirka štela še za slovensko in avstrijsko državno prvenstvo, FIA centralno-evropski pokal narodov in pokalna tekmovanja AŠ2000.
Proga gorsko hitrostne dirke ima tako tehnične kot tudi hitre dele, ter je atraktivna, tako za gledalce kot tudi za voznike, ki se vsako leto z veseljem vračajo v Ilirsko Bistrico.
V soboto, prvi dan tekmovanja, sta bili na sporedu dve trening voţnji, ki sta minili v spremenljivem vremenu, zato je večina tekmovalcev samo preizkušala nastavitve za nedeljsko tekmo.
Drugi dan tekmovanja sta bili na sporedu dve tekmovalni voţnji, ki sta potekali v lepem sončnem vremenu, kot vedno smo bili priča tesnim bojem za zmago v posameznih razredih.
Pri izvedbi prireditve je potrebno poudariti, da je bil prvič v Sloveniji uporabljen video nadzor nad potekom dirke, kar je vodstvu dirke, olajšalo spremljanje pozicije posadk na progi in omogočalo dejanski odziv na eventualne težave v realnem času.
Cilji organizatorjev je ohraniti gorsko hitrostno dirko v Ilirski Bistrici v koledarju Evropskega prvenstva modernih in starodobnih vozil ter na prireditev pripeljati čimveč kakovostnih voznikov.
V ambicioznem organizacijskem timu smo prepričani, da nam bo ob ustrezni podpori in pomoči pokroviteljev to tudi uspelo, in da lahko tudi v prihodnjih letih pripravimo in izpeljemo kvalitetno, odmevno, dobro obiskano in za vse udeleţence vsestransko zanimivo avtošportno prireditev.

Deli novico s prijatelji