4. MotorSport Salon

Težko bi si predstavljali tako velik avto-moto športni dogodek v Sloveniji brez prisotnosti formule 1. Na 4. MotorSport Salonu se bo predstavil bolid F1 RB7, s katerim je v sezoni 2011 mladi dirkač moštva Red Bull Sebastian Vettel, ponovno osvojil svetovno prvenstvo. Družbo mu bosta poleg številnih dirkalnikov delala še zmagovalen Audi A4 DTM in najhitrejši dragster v tem delu Evrope!
Ni kaj, 4. in 5. februarja 2012, bo na Gospodarskem razstavišču razstavljen tudi aktualen zmagovalni bolid svetovnega prvenstva Formule 1 – RB7, ki ga je skonstruiral veleum Adrian Newey.
»Izjemno sva s Dragom Božičem ponosna, da sva ponovno uspela zagotoviti tako izjemen dirkalnik na naš MotorSport Salon,« je ob potrditvi prihoda bolida izjavil soorganizator salona Samo Čede, »s tem dirkalnikom je Vettel na VN Japonske, že štiri dirke pred koncem sezone, uspel ponovno osvojiti naslov prvaka v izjemno močni konkurenci. Prav tako pa si je tudi moštvo premočno predčasno privozilo še naslov med konstruktorji. Zagotovo gre za zelo eleganten dirkalnik, obenem pa prikaz super tehnike.«
Najverjetneje eden izmed najhitrejših vikendov v središču Ljubljane na Gospodarskem razstavišču je minil v znamenju predstavitev slovenskih avto-moto športnikov, njihovih dirkalnikov in motociklov. Kljub temperaturam krepko pod lediščem in snegu so se številni obiskovalci odločili preizkusiti dirkalne fiat grande punte, trial motocikle in gokarte.
Vsakdo, ki želi pričeti dirkati z avtomobili, gokarti ali motocikli je zagotovo na 4. MotorSport Salonu Ljubljana pridobil vse potrebne informacije. Obiskovalci so si lahko kupili tudi vso potrebno homologirano dirkaško opremo. Organizator že napoveduje 5. MotorSport Salon, ki bo predvidoma v istem terminu prihodnje leto.
Nekaj podatkov o salonu:
– 4. MotorSport Salon je potekal v soboto in nedeljo (4. in 5. februarja) med 9. in 19. uro oziroma v nedeljo do 18. ure,
– razprostiral se je na več kot 2.300 kvadratnih metrih pokrite površine in kar na 5.500 kvadratnih metrih zunanjih površin,
– glavne letošnje atrakcije so bile zmagovalna formula 1 RB6 moštva Red Bull, zmagovalen audi A4 DTM in nepremagljivi dragster,
– v notranjosti salona so poleg številnih razstavljalcev potekali pogovori na glavnem odru, ki jih je moderiral neutrudljivi Primorec Vlado Krivec, teme so bile sledeče: mladi in avto šport, šole in tečaji dirkanja, avtokros, enduro, drift, starodobniki, karting, PRK, speedway, GHD, reli, cestno-hitrostni motociklizem, supermoto, KHD in Dakar,
– kot gostje so bili prisotni znani uveljavljeni slovenski dirkači, kot so: Tim Gajser (eden najboljših mladih motokrosistov na svetu, dvakratni evropski mladinski prvak, svetovni mladinski podprvak v letu 2010), Luka Marko Grošelj (eden najboljših driftarjev v našem delu Evrope, tudi avstrijski driftarski prvak v letu 2010), Aleks Humar (večkratni državni prvak v reliju), Igor Jerman (svetovni prvak v endurance moto dirkah v letu 2009), Marko Jerman (voznik supersporta 600 na svetovnem motoprvenstvu, evropski podprvak v letu 2010), Matija Jurkovič (slovenski prvak v kartingu v razredu Rotax Max senior), Uroš Nastran (voznik supermota, 6. mesto na svetovnem prvenstvu v letu 2011, evropski prvak v letu 2010), Aleš Prek (evropski prvak zveze FIA v gorskih hitrostnih dirkah v letu 2011), Miran Stanovnik (puščavski lisjak, večkratni udeleženec dakarskega motorelija), Miha Špindler (najboljši slovenski voznik endura), Rok Turk (zmagovalec evropskega pokala zveze FIA v letu 2011 v reliju za dvokolesno gnane avtomobile), Matej Žagar (voznik speedwaya, dvakratni evropski prvak, uvrstitve na zmagovalni oder v grand prix seriji) in številni drugi.
Ekipi Red Bulla s tem dirkalnikom le dvakrat v lanski sezoni ni uspelo zaključiti dirke med prvih pet uvrščenih. Na 19 dirkah je dirkalnik zabeležil kar 12 zmag. Še bolj zgovoren je podatek osvojenih prvih štartnih mest. Voznika Red Bulla sta osvojila 18 najboljših štartnih položajev, dosegla pa 10 najhitrejših časov na dirki tekom sezone 2011!
Obiskovalci zagotovo ne bodo ostali ravnodušni še ob vrsti ostalih dirkalnih avtomobilov in motorjev. Predstavilo se bo kar nekaj vrhunskih reli vozil, tako bo na ogled ford fiesta WRC, škoda fabia S2000 ipd … Na razstavnem prostoru AMZS športa bodo na ogled dirkalna motorna kolesa iz različnih panog moto športa, brata Jerman bosta predstavila svoja vrhunska dirkalna motocikla, medtem ko se bodo na odru dvorane B predstavili znani avto-moto športniki.
Zunanje površine, kjer bo v nekaterih programih mogoče tudi aktivno sodelovati, bo prikazan tečaj varne vožnje AMZS, slalom vožnje z dirkalniki, drift, stund … Na drugem poligonu bodo potekale še vožnje s trial motocikli, prav tako bodo prišli na svoj račun tudi karting navdušenci.
Organizator pa je pripravil še posebno ponudbo za vse osnovnošolce ter srednješolce z dodatnim popustom v višini 50 odstotkov in tako je cena vstopnice le 3 evre! Do znižane vstopnice se lahko pride s predhodno prijavo na spletni strani in to najkasneje do 3.2.2012 do 12:00 ure in vstopom na prireditev med 09:00 in 11:00 uro.
Salon bo sicer vrata odprl:
– sobota, 4.2.: 09:00-19:00
– nedelja, 5.2.: 09:00-18:00
 

Deli novico s prijatelji